Uw beleggings­verzekering bij Avéro Achmea

Beleggings­verzekering-­scan

Snel inzicht in hoe u ervoor staat

Gebruik de gegevens uit uw overzicht ‘Informatie over uw beleggingsverzekering’ om de scan te doen. Dit overzicht sturen wij ieder jaar.

Doe de scan


Geen persoonlijk advies

De uitkomst van de beleggingsverzekering-scan is geen persoonlijk advies. U krijgt inzicht in hoe u ervoor staat op basis van de voorbeeldkapitalen die u invult in de scan. En in wat u kunt doen om uw beleggingsverzekering aan te passen, om te zetten of te beëindigen.

Neem contact op met uw adviseur voor persoonlijk advies over wat u het beste kunt doen. En welke gevolgen aanpassingen voor u hebben.

Belangrijk om te weten

Deze beleggingsverzekering-scan is een wegwijzer. Om u te helpen uw beleggingsverzekering te controleren. En te kijken welke mogelijkheden u heeft om uw verzekering aan te passen. Maar het blijft een hulpmiddel. Het is belangrijk te weten dat u aan deze informatie dan ook geen rechten kunt ontlenen. We leggen u graag uit waarom:

De informatie in uw overzicht 'Informatie over uw beleggingsverzekering' en in deze beleggingsverzekering-scan is een momentopname. Dat betekent dat de informatie in de toekomst kan veranderen of inmiddels al anders is. De eindwaarden, op basis van een pessimistisch en een historisch rendement, zijn voorbeeldberekeningen. Wat de precieze waarde op de einddatum van uw verzekering zal zijn, is niet te voorspellen. De eindwaarde van uw beleggingsverzekering hangt af van het resultaat van beleggingen. En ook andere zaken hebben invloed op de waarde die u opbouwt. Zoals het risico dat u wilt nemen en hoelang u wilt beleggen. U weet dus vooraf nooit zeker hoeveel uw beleggingsverzekering op de einddatum waard is.

Uw beleggingsverzekering aanpassen, omzetten of beëindigen is niet altijd mogelijk. En kan soms ook nadelige gevolgen hebben. Bijvoorbeeld voor de waarde die u opbouwt. Of voor de inkomstenbelasting die u mogelijk moet betalen. Lost u met uw beleggingsverzekering (een deel van) uw hypotheek af? Dan kunnen veranderingen in uw beleggingsverzekering invloed hebben op uw hypotheek. Soms mag u uw verzekering dan niet zomaar aanpassen of beëindigen. Of alleen met toestemming van uw hypotheekverstrekker.

De mogelijkheden die we in deze scan geven zijn niet volledig. Omdat deze ook afhankelijk zijn van uw persoonlijke situatie en uw wensen. Ook producten van andere banken of verzekeraars zijn niet in deze scan opgenomen.

De uitkomst van de beleggingsverzekering-scan is geen persoonlijk advies. Wat u het beste kunt doen, hangt af van uw persoonlijke situatie. En de gevolgen van het wijzigen van een beleggingsverzekering of het afsluiten van een extra product zijn niet voor iedereen hetzelfde.

Bespreek daarom met uw adviseur wat u het beste kunt doen. Dan worden ook uw persoonlijke wensen en de op dat moment bekende gegevens gebruikt. Een adviseur brengt mogelijk kosten in rekening voor dit advies. Spreek daarom duidelijk af waarvoor uw adviseur wel of geen kosten rekent. En hoeveel u dan moet betalen. Heeft u geen adviseur voor uw beleggingsverzekering? Wij brengen u graag in contact met een adviseur bij u in de buurt.