Uw beleggings­verzekering bij Avéro Achmea

Risicoprofielen

Avéro Achmea gebruikt 6 risicoprofielen. Elk met hun eigen kenmerken als het gaat om (de verhouding tussen) risico en rendement. Van zeer defensief beleggen, met minder risico en lager verwacht rendement. Tot zeer offensief beleggen, waarbij u streeft naar een hoog rendement en niet bang bent voor verlies.

Garantie

U wilt geen risico nemen, maar zekerheid hebben over het rendement van uw beleggingen.

Zeer defensief

U wilt het liefst zo weinig mogelijk risico nemen. Zodat u meer zekerheid heeft over het rendement van uw beleggingen.

Bij dit risicoprofiel past het Achmea mixfonds zeer defensief. U belegt dan in een mix van vooral liquiditeiten, Euro staatsobligaties en investment grade bedrijfsobligaties. En veel minder in wereldwijde aandelen, grondstoffen en aandelen van opkomende markten wereldwijd.

Fondskosten (TER): 0,59% per jaar over de waarde van het fonds.

Defensief

U wilt en kunt met beleggingen een klein risico nemen.

Bij dit risicoprofiel past het Achmea mixfonds defensief. U belegt dan vooral in liquiditeiten, wereldwijde aandelen, Euro staatsobligaties en investment grade bedrijfsobligaties. Een klein deel belegt u in aandelen van opkomende markten wereldwijd en grondstoffen.

Fondskosten (TER): 0,64% per jaar over de waarde van het fonds.

Neutraal

U wilt en kunt meer risico nemen, maar wel binnen bepaalde grenzen. U belegt een deel van uw geld met wat meer risico en een deel met minder risico.

Bij dit risicoprofiel past het Achmea mixfonds neutraal. U belegt dan voor een groot deel in wereldwijde aandelen. En in Euro staatsobligaties en investment grade bedrijfsobligaties. U belegt minder in liquiditeiten, aandelen van opkomende markten wereldwijd en grondstoffen.

Fondskosten (TER): 0,65% per jaar over de waarde van het fonds.

Offensief

U streeft naar een hoog rendement over een langere periode. En weet dat daar grotere risico's bij horen.

Bij dit risicoprofiel past het Achmea mixfonds offensief. U belegt dan vooral in wereldwijde aandelen. U belegt minder in aandelen van opkomende markten wereldwijd, Euro staatsobligatie en investment grade bedrijfsobligaties. U belegt nog minder in liquiditeiten en grondstoffen.

Fondskosten (TER): 0,65% per jaar over de waarde van het fonds.

Zeer offensief

U streeft naar een zo hoog mogelijk rendement op uw beleggingen. U wilt en kunt u daarbij veel risico nemen. U bent niet bang voor verlies.

Bij dit risicoprofiel past het Achmea mixfonds zeer offensief. U belegt dan het grootste deel in wereldwijde aandelen. U belegt ook (maar minder) in aandelen van opkomende markten wereldwijd en grondstoffen. Een deel kan ook belegd worden in liquiditeiten, Euro staatsobligaties en investment grade bedrijfsobligaties.

Fondskosten (TER): 0,65% per jaar over de waarde van het fonds.

Beleggings­verzekering-scan

Snel inzicht in hoe u ervoor staat en wat u met uw beleggingsverzekering kunt doen.

Doe de scan